HIDROHLAJENJE WHC

Ohladitev pridelka pred skladiščenjem.

Za takojšnje hlajenje korenovk je podjetje Skals Machinery A/S razvilo nov hidrohladilnik s ploskim ležiščem. S samodejnim obračajočim se napajalnim trakom so korenovke razporejene v plast debeline 300 mm na ravno mrežno verigo iz plastike.

Hitrost pretoka se brezstopenjsko prilagaja s frekvenčnim krmiljenjem. Stroj se lahko izdela v različnih velikostih, na voljo pa je za vse kapacitete in za hlajenje od 25°C do jedrne temperature 2°C.

Hidrohladilnik deluje tako, da na celotno dolžino škropi ledeno vodo (+1°C) v velikih količinah. Voda se zbira v rezervoarju z 4 odseki, vsak s črpalko, ki zagotavlja nenehno recirkulacijo. V vsakem ciklu voda prehaja skozi hladilni stolp.

Prednost ploskega hidrohladilnika v primerjavi z običajnim hidrohladilnikom z bazenom je, da ga je mogoče izdelati za velike proizvodne kapacitete, do 25-30 ton na uro. Če želite namestiti hidrohladilnik za razvrščevalnikom, ga je mogoče opremiti z notranjimi, ločenimi pasovi, vsakega s svojim razvrščanjem.

Hidrohladilnik je opremljen z nadzornimi foto senzorji, ki pospešujejo ravno mrežno verigo ob prekomernem polnjenju in jo upočasnijo ob premajhnem polnjenju.

© Frigopak, d.o.o. / Piškotki / rdesign.si