CORN LINE

Sodobna, prilagojena linija, ki omogoča predelavo koruznih storžev v zamrznjeno obliko ali jih pripravi za pakiranje v pločevinke in kozarce ter kot cele koruzne storže v pladnje. Vse linije in stroji, ki jih proizvajamo, so individualno prilagojeni potrebam stranke.

Postopek se začne z jemanjem celih koruznih storžev iz sprejemnega zalogovnika, čemur sledi obdelava s paro, ki močno olajša ločevanje zelenih delov od storžev.

Po tej fazi se proizvod pošlje v luščilnik, ki zeleni del in liste olupi s stroža. Postopek ne poškoduje proizvoda. Olupljen storž se odpelje v odstranjevalec skorje, katerega naloga je oluščiti zrna.

Da bi preprečili vdor nečistoč, kot so vlakna, je linija opremljena z ločevalnikom umazanije, ki je naslednji korak za luščenjem zrn.

V naslednjem koraku se pripravljen izdelek opere v flotacijskem pralniku in nato vizualno pregleda. Na tej stopnji lahko linijo povežete z optičnim sortirnikom.

Glede na individualne zahteve za končni izdelek lahko koruzo preusmerite v konzerviranje ali blanširanje, nato pa v hladilni tunel in pakirno linijo.

Rezultat podrobnega izpopolnjevanja te linije je skrbno premišljen koncept tehnološkega postopka in preglednega delovanja naprav. V sodelovanju s strankami lahko bolje spoznamo njihove potrebe in ustvarimo proizvodne linije, ki izpolnjujejo njihove zahteve. Stroji iz nerjavečega jekla, ki so ustrezno vzdrževani bodo delovali dolga leta.

 

 

© Frigopak, d.o.o. / Piškotki / rdesign.si