LINIJA ZA MALINE

Linija je namenjena sortiranju, tehtanju in pakiranju malin za hladilnim tunelom. Sestavljena je iz vibracijskega sita, ki deluje tudi kot kalibrator. Tako dobimo dve vrsti proizvoda, in sicer cele plodove in drobljenec iz malin.

Celi plodovi malin se po kontrolnem transportnem traku prepeljejo do pakirne linije, ostanki v obliki zdrobljenih malin pa se pošljejo v drobilnik. Prstni drobilnik najprej zdrobi maline, ki nato padejo v delovne valje, kjer se dodatno zdrobijo v “drobljenec”. Čistilec zraka, ki je pritrjen na linijo, odstrani vse lahke nečistoče, kot so peclji. Prah, ki nastane pri tem postopku, se zbira v dveh ceveh, ki delujeta kot odsesovalnik prahu. To preprečuje prekomerno kopičenje prahu v neposredni bližini stroja.

Linija je varna za izdelek in ga ne poškoduje. Učinkovitost stroja lahko prilagodite svojim individualnim potrebam in zmogljivosti hladilnega tunela. Na željo stranke lahko linijo opremimo z optičnim sortirnikom, ki bo bistveno izboljšal postopek pregleda izdelka.

© Frigopak, d.o.o. / Piškotki / rdesign.si