NOVUS SORTER ZELENJAVE

Novus je na voljo v različnih velikostih. S svojo maksimalno širino skeniranja 2400 mm je najširši optični sortirni stroj na trgu. NOVUS se lahko uporablja za številne različne aplikacije: sveže, suhe ali zamrznjene izdelke iz krompirja, sadja in zelenjave, rakov, školjk, slaščic in oreščkov.

Primeren je za sortiranje vse vrste čebulnic, zelenega fižola, graha, pora, cvetače, brokolija, špinače, solate, itd. Pridelki so lahko celi ali naribani, sveži ali zamrznjeni.

Odvečni listi ali vejice? Pokvarjena čebula? Predpisi o varnosti hrane se po vsem svetu poostrujejo, potrošniki pa postajajo vse bolj zahtevni. Prisotnost tujkov ali slabša kakovost izdelkov nista le vprašanji varnosti hrane – v času naraščajoče konkurence lahko težave s kakovostjo škodujejo ugledu vašega podjetja. Stanja pridelka žal ne morete nadzorovati, saj nobena sezona ni enaka prejšnji, kljub temu pa želite svojim strankam ponuditi kakovostne izdelke. Pomembno je optimizirati postopek sortiranja: zaznati čim več tujkov in napak na pridelku, hkrati pa ne nepotrebno odstranjevati dobrega pridelka.

© Frigopak, d.o.o. / Piškotki / rdesign.si